Pages

30 januari 2011

morsdagskort

Ett kort jag gjorde till mamma (såklart!). Har fått dille på runda kort på sistone, kanske hänger ihop med att jag skaffat en cirkelskärare....eller på att runda kort blir så fina!

mor lilla mor...

insidan, med mumsig glutenfri (!) muffins ;)

Istället för en blomma

papperspåse, framsida

baksida
En brun påse i nya kläder blev en tjusig "gåbortspåse". Den har dock aldrig kommit bort sig utan finns ff här hemma hos mig. Stackarn.

yes box!

Mera, mera. :) Tänk att jag kan ha tålamod med de här, vars yttermått är ca 5 cm, men får spunk av t ex trassel på mobilsladden.

29 januari 2011

Exhale

Min andra "riktiga" tavla blev den här. Jag berättade tidigare om min "skiss", och att jag körde fast ganska omgående. Efter att ha låtit den ligga till sig lite - flera månader! - fick jag upp ångan igen. Från början var den tänkt till vårt nyrenoverade tv-rum, men efterhand som färgerna tittade fram (joo, det är så det funkar, iaf för mig. Den bilden jag har i huvudet vill inte alls alltid komma ut genom fingrarna som jag sett och föreställt mig den) insåg jag att den var alldeles för snäll.

My second "real" painting was this one. I told you earlier about my "draught", and that I instantly got stuck with it. After leaving it to ripen - for several months! - I just recently worked my steam back up about it. From the start it was mentioned for our newly restored livingroom, but as the colors appeared (yes, that IS how it works for me. The image in my head won't always transfuse through my fingers the way I've seen and imagined it) I realised it was waaay to nice.


Akryl på duk, designpapper och chipboard. Målad 2010. Stl 80 x 80 cm

En sån tur att vi har ganska lika färgskala i större delen av huset, så den kunde bo i spisrummet istället. :) Egentligen bor den väl inte där heller än, jag har faktiskt bara hängt upp den på en krok för att kolla om den passade..... hm. Vad tycker ni, är det likt min skiss eller inte?

I'm just so lucky we've got pretty much the same color scheme throughout the house, so I could make a home for it in the lounge instead ( and Ah! these english words.....'lounge' to me sounds soo posh, but I dunno really what to call it, second livingroom maybe..?). To be honest, the painting doesn't really live there, I just hanged it on an available hook to see it it fitted in...and it's still there. :)
What do you think, is it anything like my draught?
detalj med slott och hjärta

Butterfly box

"ryggen"


 Jag fick några gamla ljudboksomslag/lådor av en vän (tack Johanna!!) och den ena blev ganska omgående en sån här.... vad nu det är. Några förslag?

framsida
 
baksida
 

insida


 Bladen på insidan sitter ihop med band i en lång rad. Än så länge är det bara dekorerat på framsidan av varje sida, men jag har funderingar på att fixa till baksidorna också....när jag har kommit fram till vad jag ska ha den till.

I like!

Roses are red

så jag tyckte det passade med rosmönstrat papper till den här röda lilla asken.





27 januari 2011

Ask...

...and thy shall receive. 
Det är så typiskt mig, allt som är ask/burk/låda måste jag nu testa att göra dragspelslådor av. Just det här är en reservdelsask (ca 3 x 6 cm) som fått finkläder... 




Här blev det visst utsidan på en ask och insidan från en annan... jaja. Som ni ser har jag hittat klippa-ut-verktyget och skugg-verktyget i photoshop.

Wohoo

Lägger till ett cd-fodral också. Det är kanske varken ask eller dragspel, men jag har gjort det, och det är ivf ett slags behållare...eller hur?

25 januari 2011

2 cm

Dragspelsask, ballonger
Dragspelsask, tårta












Så små är de, dessa sockersöta miniaskar. Perfekta att ge bort som "kort" och skojigt pilliga att göra. Oändliga, och åter oändliga möjligheter, med texten inuti. I like! Ballongasken finns till beskådande hos Ankis Pysselbod, som du hittar här. Tårtasken har jag gett bort :) Dragspelsaskar kallar jag dem av det här enkla skälet:
Grattis!


Hurra!
 Låångt blir det. Fast det är ju bra om det får plats under locket till slut. :)

Läkerol anyone?

Gick länge och spanade efter en snygg plåtask att altra, när L kom på att de sålde billiga Läkerolaskar på IKEA. Lycka!! Gissa vem som fick shoppa på sin lunchrast redan dagen efter... och dagen efter. Och dagen efter....
Och flera gånger efter det. ;)
steg för steg...

Altrad läkerolask

innehåll. I detta fallet ett Kryapådig-kort
 Det har blivit några sen dess, men det här var nog min allra första. Synd bara att jag inte precis gillar smakerna på själva halstabletten.... så, Läkerol anyone? ;)

Skisstavla

Taggad efter I oändlighet din ville jag prova på en annan tavelidé som skramlade i huvudet. Liite för feg för att börja med ett stort projekt direkt gjorde jag först en skissliknande sak på en mindre duk: 
Akryl på duk. Designpapper och div. accessoarer.
Målad 2010 Stl 15 x 15 cm.

detalj med sidotext
Nu blev det ju ingen skiss direkt, utan en tavla i sig...men det gick iaf min väg från huvudet till händerna, på ett ungefär. Satte igång med storprojektet, och f.a.s.t.n.a.d.e. redan på bakgrunden. Attans.

24 januari 2011

I oändlighet din

Min allra första tavla, på beställning till bröllop. 

Akryl på duk, dessutom stämpelfärg, designerpapper,
naturmaterial samt div. accessoarer.
 Målad 2010. Stl 80 x 80 cm. Privat ägo
 
detalj med fjäril

Det var verkligen SÅÅÅÅ kul att pensla, dutta, stänka och scrappa fram den här. Jag hade fått förfrågan om en "dekoration, ett hjärta eller nåt" bakom honörsbordet och tänkte och tänkte och 

tänkte

på hur jag skulle göra. Så här blev det! Brudparet blev jättenöjda, och jag också. Tjohoo! :)


23 januari 2011

I obevakade ögonblick

Då kan det tydligen hända att man blir med blogg. Ostrukturerat, oplanerat, oorganiserat....fast förhoppningsvis artar det sig as we go along. :) Tanken är iaf att jag ska lägga upp bilder på mina projekt. Nu först blir det gamla bilder såklart, men efterhand i den takt det trillar ut nåt från huvudet.
Inte en enda bild idag dock, själva bloggskapandet tog för lång tid för en novis som jag.
Håll ut!